Parmesan peyniri nasıl yapılır?

Kaliteli süt elde etmek için inekler doğal yöntemlerle, ılıman iklime sahip bir bölgede beslenir.
İtalya'ya özgü Parmesan, 16 litre inek sütünden 1 kg parmesan üretilir.
Parmesan peynirinin yapılışı nasıl olacak?
Gramajında kesilen teleme kalıplara yerleştirirlerek 2-4 atu'de 1 saat presleme yapılır.
Presten çıkartılan peynir 10 derece 18-21 bomelik tuzlu suda 2 gün salamura edilir.
Salamuradan çıkartılan peynir 45 gün 8-12 derece, yüzde 75-80 nemli ortamda boyama bakım ve olgunlaştırma odasına alınır.
45 gün sonra peynirimiz yemeye hazır hale gelmiştir. 16 kg inek sütünden 1 kg parmesan peyniri üretilir.
Üretim yapılan yerin çok temiz, süt kalitesinin çok yüksek ve taze olması gerekir.
Kaliteli süt elde etmek için inekler doğal yöntemlerle, ılıman iklime sahip bir bölgede beslenir.
En az bekleme süresi 12 aydır, süre uzadıkça kalitesi artar.
Parmesan pastörize sütten yapılmaz, vitamin ve elementler açısından çok zengindir.
Protein, kalsiyum, fosfor ve B vitamini deposudur.
Günlük 40 gr parmesan bir yetişkinin kalsiyum ihtiyacını karşılar, 21 aminoasitten 18'i parmesan içinde bulunur.
İtalyanlar bebek maması olarak parmesan kullanır, besin değeri çok yüksektir.
Parmesan peyniri aslına uygun olarak sadece İtalya’nın Parma şehrinde yani İtalya’nın sadece belirli bölgesinde üretilen parmesan, bu bölge dışında Dünya’da ve Türkiye’de ilk kez Rani Farm’da üretilmektedir. reklam 2